Sportovně střelecký klub č. 366


Liberec - Ruprechtice

NOVOROČNÍ CENA JIŘÍKOVA
Jiríkov - 5. 1. 2013

První závody v roce – to pro nás byl letos Jiříkov. A je třeba říci, že to byl začátek úspěšný. Závody sice byly málo obsazené, protože silná manušická výprava dala přednost závodům mládeže v Plzni, ale pro nás byly cenné především tím, že pro některé naše střelce to byly první závody v životě a někteří další si zase vystříleli osobní rekordy.
LežeKubr a Mikulčík potvrdili slušnou úroveň a zvítězili s 297, resp. 295 body. Šulcová i Kimákovázůstaly za svými možnostmi, ale určitě získaly další zkušenosti. Na lepší výsledek čeká Devera – musí se ale naučit zacházet s obsluhou zbraně, plnit plyn, střílet s dalekohledem, cvakat – doporučujeme také řešit kvalitnější dioptr nebo jinou zbraň. Osobní rekordy si vytvořili Jarda Jirouš (byly to jeho první závody, tak to musel být osobák), Honza Jirouš, Doubek a hlavně Kymplová. Ta si zaslouží pochvalu nejen za slušný výsledek 274 bodů, ale hlavně za to, jak zvládla problémy. Nejdříve poslední trénink před závody, kdy zjistila, že nemá svůj kabát. Ten si půjčil přes Vánoce jako vzor pro opravu svého kabátu Pavel Boháček a zapomněl ho vrátit. Potom odjezd na závody, kdy zjistila, že stále nemá svůj kabát. Potom střelba ve vypůjčeném kabátě Radka Mikulčíka. Na začátku závodu úprava řemene a jezdce, protože v novém kabátu nic nesedělo. A aby všemu nebyl konec, tak ještě v průběhu nástřelu porucha zbraně a její dost dlouhá oprava. A následkem zdržení ještě většina střelby osamoceně, kdy ostatní již závod ukončili a čekalo se jen na Andreu. No bylo toho opravdu příliš na jednu střelkyni – a ta to zvládla skvěle!

Stoje – umístění při slabé konkurenci není třeba nějak hodnotit, a tak jen za výkon pochválit Nykrýnovou, pohanět Bajanovou (sice druhá, ale jen 364 body) a pokývat hlavou u Janouška a Mikulčíka (ani moc, ani málo). Adomavičius střílel poprvé po brutálním seřízení spouště – a z tohoto pohledu jsme byli spokojeni. Grebeníček si drží zvednutou úroveň, teď už by mohl přijít zase posun. A Mikulčík starší si nastřílel nejlepší výsledek v této sezóně, ale jako vždy tam byla jedna hodně špatná položka, která výkon o hodně sníží.
Takže opět něco úspěchů, mnoho zkušeností a už se těšíme na další závody příští týden. Pro stojáky v Děčíně, pro nejlepší ležáky v Týništi n.O.

Výsledky Pu30

Výsledky Pu60_40-pi40_60

ZPĚT

Copyright© SSK Ruprechtice 2007 - 2014